Tuin

De beste tuinmeubelen voor in de tuin

Om extra van de tuin te kunnen genieten, is het fijn om een goede tuinset te bezitten. Tuinmeubelen zijn er in allerlei varianten en materialen te vinden. Hoe ontdek je wat voor soort tuinmeubelen bij je passen? Er is tegenwoordig zoveel aanbod en keuze dat je het misschien lastig vindt om jouw zoektocht naar geschikte tuinmeubelen te beginnen. In dit artikel worden een aantal soorten tuinsets uitgelicht en lees je meer over het kopen van een nieuwe loungeset voor in jouw tuin.

Verschillende soorten materialen voor tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn er in allerlei maten en vormen maar ook in allerlei materialen. De meest bekende uitvoeringen zijn toch wel die van hout. Dit materiaal is makkelijk in het onderhoud en hoeft soms alleen een likje verf te krijgen om weer te stralen. Maar de verweerde grijze tint op houten tuinmeubels heeft zeker ook zijn charme. Kies voor houten tuinmeubels als gemak en duurzaamheid bij je passen. Hout bevat namelijk veel natuurlijke oliën en rubberbestanddelen die de meubels voor een lange periode netjes houden.

Aluminium tuinstoelen zijn ook een optie. Let met dit soort tuinsets wel op als er harde wind heerst. Doordat aluminium anders dan hout, erg licht is, kan het zo zijn dat de meubels bij zwaar weer door de tuin kunnen vliegen. Maar het voordeel van aluminium tuinmeubelen is dat je ze altijd makkelijk kunt verplaatsen. Naast aluminium tuinsets heb je ook nog Wicker loungesets. Dit zijn meestal aluminium frames waar gevlochten kunststof omheen zit. Wicker is onderhoudsvriendelijk en geeft jouw tuin meteen een modern tintje. Dit materiaal is overigens ook erg goed bestand tegen elk weertypen. Je hoeft de meubels dus niet binnen te halen bij slecht weer. Wicker is gemakkelijk schoon te maken met een natte doek, zodat jouw tuinmeubelen er nooit vies uit zullen zien.

Wat is het gebruiksdoel van de tuinset?

Sommige mensen vinden eenvoud erg belangrijk. Als men soms wat tijd doorbrengt in de tuin is een mooie tafel met bijpassende tuinstoelen misschien al genoeg. Maar ben je iemand die avonden lang in de tuin slijt, of graag diners en barbecues voor vrienden en familie geeft? Dan heb je meer aan een wat luxere tuinset. Denk hierbij aan lounge banken met zachte grote kussens. Of aan een mooie ligstoel om aan je perfecte bruine kleurtje te kunnen werken. Er is voor ieder wel een passende oplossing om zo veel mogelijk uit de tuinmeubelen te kunnen halen.

Als je wat meer te besteden hebt zou je zelfs luxueuze tuinmeubelen aan kunnen schaffen. Haal bijvoorbeeld de sfeer van Saint Tropez of Monaco in huis met robuuste en crèmekleurige tuinmeubelen. Vergeet ook vooral de parasols niet als je voor een tuinset gaat shoppen. Deze zorgen naast extra veiligheid voor je huid, voor een vrolijke en zomerse sfeer. Naast tuinmeubels kan er ook gekozen worden voor tuinwaardig bestek en speciale wijnglazen. Zodat uw keukengerei uit uw keuken buiten niet kan beschadigen.