Woontips

De beste tips om je huurwoning zoektocht te vergemakkelijken

Ben je al een tijdje op zoek naar een geschikte huurwoning, maar is het lastig om er eentje te bemachtigen? Tegenwoordig is het erg lastig om een woning te bemachtigen, of je nu koopt of huurt. Er is een woningtekort en vooral jonge mensen grijpen naast de kansen om een eigen plekje te vinden. Gelukkig zijn er een aantal interessante tips waarmee jij je zoektocht naar een huurhuis succesvol kunt afronden. In deze blog leer je op welke manier je binnenkort wellicht toch naar een fijn plekje verhuist.

Weet vooral waar je moet zoeken en schakel zo nodig hulp in

Wil het niet vlotten en ben je al maanden of jaren op zoek naar een sociale huurwoning of een woning in de vrije sector? Schakel dan vooral een professional in de vorm van een makelaar in. Zij kunnen je woonwensen in acht nemen en op zoek gaan naar een geschikte huurwoning voor jou en je eventuele partner en gezin. Op die manier schuif je de zoektocht in een professional zijn/haar schoenen en hoef jij alleen te komen kijken als er een potentiële huurwoning voor je gevonden is.

Ga in een breder zoekgebied zoeken, dus ook rondom je ideale woonplaats

Probeer je niet blind te staren op één gebied waar je graag wil wonen. Wellicht is er in een woonplaats vlak bij je ideale woonplek wel een huurhuis dat op je wacht. Spreidt je kansen en kijk ook eens in de omliggende regio’s naar het aanbod. Dit is misschien niet helemaal wat je wil, maar je kunt wel dichterbij je droomregio wonen en later alsnog verder zoeken of daar geen mooi huurhuis voor je vrij kan komen. Vooral in de steden Groningen en Eindhoven is de kans groot dat je een huurwoning kunt vinden, terwijl de kans in Rotterdam of Amsterdam erg klein is.

Wil je liever op een bepaalde plek wonen, of wil je gewoon in een lekker en fijn huis wonen, waarbij de omgeving bijzaak is? Probeer je prioriteiten voor jezelf op een rij te zetten en kijk dan vooral waar jouw wensen allemaal nog meer vervult zouden kunnen worden.

Zet social media in om aan je ideale huurwoning te komen

Wil je niet langer te maken krijgen met afwijzingen, lange wachttijden en je geld verdoen aan het inhuren van makelaars? Trek dan de stoute schoenen aan en ga online zelf op zoek naar een mogelijkheid om aan een huurwoning te komen. Plaats een uitgebreide oproep op je social media kanalen, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Wie weet gaat je oproep wel rond in de juiste kringen, waardoor je sneller en makkelijker met een huurwoning in de vrije sector in aanraking kunt komen.

Zet je netwerk in om je oproep te verspreiden en wie weet kent iemand in het netwerk van jouw vriendenkring nog wel een huurwoning die nieuwe bewoners kan gebruiken. Je weet het maar nooit en wie niet waagt, wie niet wint. Soms heb je gewoon een gunfactor, zeker als jij je hele verhaal over de moeizame zoektocht naar een huurwoning online deelt.