Tuin

Breng een zomers vakantiegevoel naar je eigen tuin

Niets is fijner dan er even tussenuit te zijn! Weg van je werk, je dagelijkse bezigheden en de sleur van alle dag. Een reisje naar Mallorca of een van de mooie Griekse eilanden is natuurlijk heel fijn. Alleen moet je wel vrij kunnen krijgen van werk en zo een vakantie kost natuurlijk geld. Wat nou als je de zomerse taferelen dichtbij je hebt en ervan kunt genieten wanneer je maar wilt? Wist je dat jij dit vakantiegevoel namelijk naar je eigen voor- of achtertuin kunt halen? Lees snel verder om erachter te komen hoe jij de mediterrane sferen in huis haalt.

Je eigen stukje paradijs

Je kent het gevoel vast wel, je struint door een klein dorpje. Overal om je heen zie je mooie gepolijste huizen, in alle kleuren van de regenboog. Er loopt een lieve oma met haar vers gekochte fruit op je af, je groet haar vriendelijk. Even verderop zie je twee jonge katjes die achter een weggewaaid blaadje aanrennen. Je zucht eens diep en dan valt je oog op die prachtige palmboom recht tegenover je. Die palmbladeren geven je meteen het gevoel dat je op een vakantiebestemming bent. Nu je de palmboom ziet, vallen alle mooie gekleurde bloemen in de bloembakken aan de balkonnetjes je ook op.

Hoe doen die mensen dat toch? Alle planten en bloemen staan prachtig in bloei en zien er zorgvuldig onderhouden uit. Al dat natuurschoon geeft je een rustig gevoel, je geniet ervan en kijkt je ogen uit. Hoe gaaf zou het zijn als jij deze setting naar je eigen voor- of achtertuin kunt halen? Dan zou je op elk gewenst moment kunnen ontsnappen naar dit kleine stukje paradijs, jouw paradijs.

Mediterrane touch binnen handbereik

Nu je hebt besloten om in je eigen voor- of achtertuin een stukje paradijs te planten, wil je natuurlijk wel weten hoe al deze bomen en planten heten. De palmbomen kennen we allemaal, ze zijn er in allerlei vormen en maten. Neem nou de waaierpalm, deze is zelfs winterhard dus staat er het hele jaar prachtig bij. Een waaierpalm heeft bijzonder grote bladeren met een diepgroene kleur. Het voordeel van een waaierpalm is dat deze kleine vriend niet groter wordt dan 70-100 cm. Dit zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt verzorgen en bijhouden.

Als je toch een hogere palmboom in je tuin wilt, kan je kiezen voor een Wagner palm. Deze palmbomen kunnen tot wel 200-240 cm hoog worden. Je kunt de palmen natuurlijk ook met elkaar combineren. Zo zou je wat lage en hoge palmen in je tuin kunnen plaatsen voor een speels en zomers effect. Maar niet alleen de palmboom geeft je een mediterraan gevoel. Ook bijvoorbeeld een varen zorgt voor veel groen in jouw tuin. Deze plant blijft ook het hele jaar door mooi en is bovendien ook winterhard.

Nadat je de bomen en planten een plek hebt gegeven in de tuin, is het tijd voor wat kleur. De bekendste mediterrane bloem is toch wel de Oleander. Het enige wat deze bloem nodig heeft is genoeg water en een plekje in de volle zon. Voilà, geniet van jouw kleine stukje vakantie in je eigen tuin.