Inspiratie

Ben je gek op modern en landelijk wonen? Combineer deze woonstijlen dan voor een verrassend effect

Sommige personen zijn een tijdje op zoek naar een woonstijl die bij hen past. Soms is een modern interieur prachtig, maar te koeltjes en clean. Terwijl een landelijk interieur weer te rommelig en druk over kan komen. Waarom kies je op dat moment niet gewoon voor een combinatie van die twee? De modern farmhouse woonstijl is helemaal hot en zorgt ervoor dat je het beste van beide woonstijlen met elkaar kunt combineren! In deze blog lees je wat de modern farmhouse woontrend precies inhoudt, welke materialen en kleuren hierbij ingezet mogen worden en kom je erachter hoe je voor meer texturen en warmte in je interieur zorgt.

Maak kennis met één van de nieuwste woontrends: modern farmhouse

Heb je weleens van de modern farmhouse woonstijl gehoord? Deze woonstijl is geweldig aangezien het modern wonen met landelijk wonen combineert. Hierdoor heb je een wow-effect op het moment dat je de woning instapt. Je ziet zowel moderne elementen als landelijke elementen terugkomen, terwijl deze als één geheel een geweldige sfeer in de woning tot stand brengen. Voor dit interieur kun je het beste voor aardse en natuurlijk tonen kiezen die je aanlengt met wit en zwart. Contrast in kleur doet het erg goed in dit interieurtype dus wees vooral niet bang om een choquerend contrast in huis aan te brengen.

Welke materialen en kleuren mogen niet in dit type interieur ontbreken?

Wanneer je de modern farmhouse woonstijl bij je in huis wil halen, is het belangrijk dat je een goede mix maakt van de elementen die je uit beide stijlen het meest waardeert. Op die manier geef je er een eigen twist aan, waardoor je meer dan trots kunt zijn op het eindresultaat. Wat dacht je van het gebruik van robuuste materialen zoals zwaar hout, stalen bijzettafels en een strak tv-meubel? Een houten vloer is geweldig in de modern farmhouse woonstijl. Probeer ook te kijken of je houten balken aan je plafond kunt toevoegen voor extra diepte en gezelligheid.

Zorg ervoor dat je ook strakke en moderne vormen in je woning brengt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor grote stalen ramen en deuren te kiezen. Dit ziet er geweldig uit!

Hoe zorg je voor meer texturen en warmte met deze woonstijl?

De modern farmhouse woonstijl is nieuw, uniek, warm, gezellig en toch best speels. Dit kun je vooral terugzien in de manier waarom je meerdere texturen in dit interieur terug ziet komen. De modern farmhouse woonstijl werkt vooral met zachte stoffen, denk hierbij aan een imitatie schapenbondje voor je openhaard of een wollen kleed over de bank. Om dit in een modern jasje te steken, kun je ervoor kiezen om texturen zoals ijzer, staal en strakke vormen toe te voegen. De warmte in huis creëer je door kaarsen toe te voegen. Dit ziet er gezellig uit en zorgt ervoor dat je een gezellig licht in de kamer creëert als het donker wordt.